tisdag 31 december 2013

Tv-Serie: Robin (1996)

01 Robin-by-MagnusSerien Robin handlar om de arbetslösa ungkarlarna Robin och hans kompis Benjamin, båda i 20-årsåldern. Medan ingen verkar göra något konstruktivt med sina liv, blir de inblandade i flera märkliga händelser som oftast resulterar i "goddag yxskaft"-slut. Samtliga avsnitt är fristående och behöver inte ses i inbördes ordning.

Dom båda (eller oftast bara Robin) möter många udda och skumma karaktärer under hela serien.

 

Robin är gjord av Magnus Carlsson och Peder Ernerot är berättare.Det finns 30 avsnitt.

 

Onödig Fakta:

  • Man får aldrig riktigt veta var den utspelar sig men under ett tillfälle hör man om staden “Big Town”. Vilket är samma stad som i barnserien “Brum”.
  • Magnus Carlsson gjorde musiken i serien själv.
  • Medlemmar ur bandet Radiohead såg serien på tv och ville att Magnus skulle göra videon till Paranoid Android där Robin skulle vara med. Han tackade ja och gjorde en helt ny idé som han kom på när han bara lyssnade på låten och tittade ut genom fönstret.
  • Dj´n Daddy Dj gillade även han serien och Magnus gjorde videon Daddy Dj till honom.

 

 

Detta är en glömd animerad serie som varar i några minuter per avsnitt. Animeringen är en blandning mellan Alfons Åberg och Fredrik och Filips serie Myggan.

Serien hade fått väldigt mycket kritik om den visats idag och är faktiskt inte förvånad alls om den även fick det när den sändes 1996.

För den tar upp ämnen som uteliggare, feminister, svarta män som röker på och våld.

Helt ok serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar