måndag 23 september 2013

Dokumentär: Heckler (2007)

4783_Heckler_2007 Dokumentär om häcklare. Varför känner vissa människor behovet av att håna komiker, filmer och skådespelare? Är det okej att som kritiker ägna en hel recension åt hur ful man tycker en skådespelare är? Hur känns det att bli idiotförklarad och hånad för något man har lagt ner ett år av sitt liv på? Jamie Kennedy (som själv ofta får höra i recensioner om att han förtjänar en kula i huvudet) intervjuar båda häcklarna själva och skådespelare, regissörer och stand-upkomiker som får leva med häcklandet.

 

Denna dokumentären tar upp amerikanska häcklare från allt från publiken bland ståuppkomiker men även kritiker till filmen och serier.

Den första delen tar upp komiker som får höra häcklingar från publiken och lite historier av komiker om deras värsta och deras comebacks. Klipp från shower med häcklare visas, bland annat en från Malmö.

Här visas olika häcklare och hur de gör men även hur de ska handskas dem.

Jamie Kennedy intervjuar komiker men även de som häcklar honom.

Andra delen handlar om kritiker. Den delen var mer intressant. Där intervjuar Kennedy kritiker, musiker och skådespelare som fått dålig kritik inte bara för deras arbete utan hur de ser ut.

Resten handlar om Internethäcklare, “vanligt” folk och “Fokusgrupp” där filmen testvisas och det alltid är en som inte gillar den.

Gillar Uwe Bolls idé med boxningen. Intressant dokumentär om mestadels de amerikanska häcklarna..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar