lördag 22 september 2012

Film: Bring Me the Head of Alfredo Garcia (1974)

Bring me the head of Alfredo GarciaEn familjeskandal gör att en mäktig och förmögen ranchägare vill se Alfredo Garcias huvud på ett fat. Två prisjägare letar upp en pianospelare som sägs sitta inne med information om var Garcia finns.

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “Jakten på Alfredo Garcias huvud” i Sverige
  • Den enda filmen av Sam Peckinpah som han hade sista klippningen av. De andra klipptes om av studiorna
  • När filmen släpptes så var den förbjuden i Sverige, Tyskland och Argentina
  • En av väldigt få filmkritiker som hyllade filmen var Roger Ebert
  • Filmen var med i listan “The Fifty Worst Films of All Time (and how they got that way)” som skrevs av Harry Medved och Randy Lowell

 

En ranchägares dotter är gravid och när han får veta det så vill han veta vem mannen som gjort det är och det visar sig vara Alfredo Garcia. Han berättar för ett par prisjägare att de får en miljon om de ger honom Alfredos huvud.

Prisjägarna hittar en pianospelare som spelar på en bar som vet vem han är. Pianospelaren erbjuds 5000 om han kan ge prisjägarna hans huvud.

Nu beger sig pianospelaren och hans kvinnliga sällskap ut på en bilfärd efter Alfredo.Och på vägen händer det en massa saker.

 

Detta är en helt ok film som tyvärr blir segare desto längre filmen går. Förstår egentligen inte varför den blev förbjuden i Sverige när flera värre filmer inte blev det under samma period.

Hoppa över..!”!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar