måndag 15 juli 2013

Film: Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band (1978)

01. Sgt Peppers Lonely Heart Club Band 1978 I småstaden Heartland är alla lyckliga och musiken har länge stått i centrum för ortsbefolkningen. När ättlingarna till det legendariska och bortgågna bandet Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band tar över spelandet i staden dröjer det inte länge förrän de blir upptäckta av ett stort skivbolag. De lämnar sin hemort och söker lyckan som rockstjärnor. Ganska snart får de veta att Heartland börjar förfalla efter att Sgt. Peppers magiska instrument blivit stulna från stadens museum. Bandet återvänder till Heartland för att söka reda på instrumenten...Filmen är baserad på musik av The Beatles.

 

Onödig Fakta:

  • Billy Preston sjunger “Get Back” i denna filmen. Det var han som spelade piano i original versionen av låten.
  • Aerosmith var andra valet för att spela “Future Villain Band”. Första valet var KISS men de tackade nej för de trodde att det skulle skada deras image. De gjorde filmen “KISS meets the Phantom of the Pack” som blev en stor flopp
  • I manuset som de hade när de spelade in så skulle Steven Tylers karaktär dödas av Framptons karaktär men när de skulle filma scenen så hotade Aerosmith att hoppa av. I original manuset så skulle det vara en olycka och det var det de tackade ja till för att vara med. De kompromissade med att det blev en olycka.
  • Under Strawberrys begravning så fick Frampton fram tårar genom att tänka på Lynyrd Skynyrd flygkraschen där flera av hans vänner dog
  • Flera tackade nej till att vara med i filmen bland annat Olivia Newton John, Donna Summer, Elton John, Barry Manilow, Bob Hope och Doris Day.
  • Alice Cooper checkade in på ett rehab i New York (som han väldigt snart fick reda på att det var ett mental sjukhus) för sin alkoholism. Han fick dock lämna tre dagar för att spela in sång och filma hans scener för filmen.
  • Cooper försökte först härma Lennon i sången “Because” men övertalades till att sjunga som vanligt.
  • Frampton ville hoppa på trampolinen under en sekvens i filmen men fick inte då han inte var försäkrad.
  • Filmen gjordes som serietidning som skulle släppas som Marvel Super Special #7. Den kom aldrig ut i USA men däremot i Holland, Frankrike och Tyskland på respektive språk. Dessa tidningar är svåra att få tag i.

 

Med artister och skådespelare som Bee-Gees, Peter Frampton, Donald Pleasence, Steve Martin, Aerosmith och Alice Cooper så var det inte så svårt att tacka ja med att se denna filmen.

Vad jag inte räkna med var att filmen skulle vara en dialogfri film endast med musik, om man då räknar bort berättaren i början av filmen.

Berättaren kommer in lite då och då men för det mesta så sjunger de Beatles låtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar