måndag 24 mars 2014

Film: Conquest of the Planet of the Apes (1972)

01.conquest of planet of the apesEn ny typ av virus har utrotat alla jordens hundar och katter. Som nya husdjur väljer människorna istället apor. Men man ser snart hur användbara dessa djur är och snart utvecklas husdjursskapet till rena slavhandeln. Man vet dock inte att sonen till de talande aporna som tidigare landat på jorden, Caesar, fortfarande lever. När man får reda på att det finns en intelligent apa kvar skyr man inga medel för att fånga in honom. Men Caesar och hans folk är trötta på förtryck och han leder dem till revolution.

 

Onödig Fakta:

  • Fick den svenska titeln Erövringen av apornas planet
  • Zelda är den enda kvinnliga apan i serien som inte är en schimpans
  • I originalmanuset skulle filmen börja med att en förrymd apa skulle skjutas ner av polisen och när de tittade närmare på den så skulle man se att den var skadad. De klippte bort det för att de tyckte det var för rått
  • I originalmanuset så visade de hur aporna började som husdjur och senare blev slavar
  • Första filmen där Natalie Trundy spelar en apa
  • Denna filmen hade minst budget i serien

 

Denna filmen utspelar sig 1991 och ett virus hade tagit död på katter och hundar. Och precis som den förra utspelar sig denna på Jorden bland människor. Dock är här fler apor i denna.

Filmen är inte lika bra som den första men även inte sämre än de två tidigare uppföljarna. En av de mer sevärda uppföljarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar