söndag 23 mars 2014

Film: Hassel - Privatspanarna (2012)

01. hassel privatspanarnaVem mördade Olof Palme? Fallet är fortfarande olöst. Den pensionerade polismannen Roland Hassel, som numera jobbar som privatspanare, kan inte släppa det ouppklarade mordet på Sveriges statsminister 1986. Givetvis lockar också belöningen på 50 miljoner kronor till den som kan hjälpa polisen att lösa fallet.

 

Onödig Fakta:

  • Detta är nummer 12 i serien om Hassel
  • Riktiga inspelningar från polisradion spelas upp i filmen

 

Lars-Erik Berenett har tagit rollen som Hassel igen men denna gången mer i en komiskfilm än de tidigare filmerna som var mer vanliga svenska deckare.

Jag har ingen stor koll på Hassel i sig men denna tar upp ett fall som alla svenskar känner till. Det var mer därför jag valde att se filmen. Plus att den skulle vara en mer komisk vinkel.

Svenska komedier är oftast inte så väldigt roliga men det händer ibland att de är underhållande vilket jag hoppades på att denna skulle vara.

Filmen utspelar sig 2011, 25 år efter mordet, men kvaliteten på filmen ser ut som att vara från en gammal VHS. Lite som den skulle vara en grindhousefilm från 70-talets USA.

Flera kändisar gör cameos i filmen som sig själva, även en del som jobbat med själva fallet.

Jag hade inte kallat filmen en komedi då det knappt är några roliga scener. För det andra så har filmen knappt någon handling.

Nä detta är inget bra överhuvudtaget!"!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar