söndag 12 september 2010

Film : Nattrond (2008)

2l258o_71114731 Doktor Sverker Löwander hittar mitt i natten sin sjuksköterska strypt i det anrika Löwanderska sjukhuset. Det enda vittnet hävdar att syster Tekla synts i korridorerna under natten, något som kriminalinspektör Irene Huss har lite svårt att tro - syster Tekla hängde sig nämligen på sjukhuset för sextio år sedan. Ju mer Huss rotar i fallet desto märkligare framstår allting. Irene Huss måste inte bara leda en utredning i nutid, hon måste ta sig tillbaka till det förgångna för att få svar på alla frågor. Men i det förgångna finns inte bara den spökande syster Tekla?
Samtidigt som Irene brottas med ett av hennes mest svårlösta fall i karriären börjar hennes och maken Kristers långa och krävande arbetsdagar att tära på deras äktenskap.
Irene Huss är en karismatisk och modern kvinna som tidigare varit europamästare i Ju-jutsu. 38 år gammal är hon mitt uppe i karriären som kriminalinspektör, men hanterar samtidigt ett hemmaliv med make och två tonårsdöttrar.

 

Detta är en svensk deckarserie som skulle konkurrera med Beck och Wallander men som inte blev så populär. Den utspelar sig i Göteborg och polischefen spelas av Lars Brandeby. Man kan inte ta han så seriöst för han har hamnat i komedifacket för längesen.

Den här filmen har lite spökkänsla av sig men som vanligt med svensk film så lyckas dom inte riktigt. Men jag kan påpeka att denna är en av de bättre filmerna i serien. Den första delen är också bra. Men de flesta jag sett är mindre bra och de flesta filmerna är så förutsägbara att man vet vem förövaren är innan filmen har börjat. Det är alltid den personen som är lite kändare än de andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar