lördag 18 december 2010

TV-Serie : Dom Kallar Oss Tratten Och Finkel (1995)

44701968 kom Stefan Jarls dokumentär "Dom kallar oss mods". Den fick ett antal efterföljare, men ingen lika stark som "Dom kallar oss Tratten & Finkel" från 1996. Vi får här följa den finske nykteristen Finkels förfall när han efter en otrohetsaffär träffar Tratten, en misslyckad hembrännare från Stockholms- förorten Fruängen. Finkel blir inneboende i Trattens sunkiga lya och tillsammans hankar dom sig fram med sin nystartade firma "Hemkört", en serviceinrättning på fyra hjul för deras törstiga polare i grannskapet.

 

Jag följde Fredde & Peter när de spelade Ronny & Ragge och såg även något avsnitt av Snutarna. Fast Ronny & Ragge var nog det bästa dom gjorde.

Tratten och Finkel är exakt samma humor som Fredde Granberg alltid har haft och har fortfarande. Väldigt dåliga skämt så att det blir roligt. Fast inte hela tiden. Lite som Hem Till Midgård fast det kan ju bero på att Fredde skrev manuset där med.

 

Denna serien gick i 8 avsnitt på vardera cirka tio minuter. Denna serie ingick i en annan serie som Peter Och Fredde hade som hette Stereo.Stereo som var en parodi på amerikanska talkshower fast detta var en väldigt udda show. Fredde och Peter satt på vars ett skrivbord och skötte programmet parallellt.I Varje avsnitt hade dom en B-Kändis som bland annat Anna Book och Kent Finell.

I TV-tablåerna så beskrevs programmet som : "The Original Settman Evening Show & Granberg Late Night Hour Live Peter Settman och Fredde Granberg. En halvtimme. Två talkshows. Samtidigt. På samma kanal. Och så förstås: Dramadokumentären 'De kallar oss Tratten och Finkel'"

Själva programmet Stereo tyckte jag var småkul men på den tiden var jag inte så intresserad av Tratten och Finkel.

Gäster i själva Tratten och Finkel var bland annat ståuppkomikern Lasse “Ali Hussein” Lindroth (spelar frisör) och Kjell Bergqvist (spelar MC Polis).

Annars i själva serien så får man mest information på Finkels bakgrund och inte så mycket av Tratten.

Annars är detta en helt ok serie fast inte i Ronny och Ragge klass men bättre än Snutarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar