söndag 21 april 2013

Film: Alabama´s Ghost (1973)

Alabamas GhostEn städare på en nattklubb hittar ett hemligt rum, fyllt med en gammal trollkarls tillhörigheter. Han prövar kostymerna och blir "Alabama, kung över kosmos".

 

Jag har bara sett några minuter av filmen och redan är jag väldigt skeptisk mot filmen. En städare som av misstag hittar ett hemligt rum fyllt med en gammal trollkarls saker. Han testar kläderna och rotar runt bland sakerna och hittar en låda med hasch som han tar med sig till en tant som är den gamle trollkarlens syster.

Tanten spelas av en man med en sådan röst som man ofta hör i gamla barnprogram. Städaren tar med sig haschet till tanten och de röker på och städaren börjar att bli känd. Men vad inte städaren vet är att tanten på riktigt är den förra trollkarlen.

Dåliga skådespelare och ett manus som är i lika dålig klass fyller filmen. Men det sämsta är att de lagt på dialogen i efterhand och är dubbad riktigt dåligt.

Som vanligt med en stor del av 70-tals filmerna så finns det konstiga dansscener men även mycket av svart magi och knark.

Filmen känns mer som Woodstock eller ett musikprogram från 60-talet än en skräckfilm. Det beror på att det spelas mer musik och dansas än det visas skräck som jag inte finner någonstans..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar