söndag 21 april 2013

Film: Albino Alligator (1996)

Albino Alligator 1996Dova, Milo och Law tar fem personer som gisslan på en bar efter en misslyckad kupp. Deras avsikt är att stanna en kort stund och fundera ut sitt nästa steg. De upptäcker snart att baren är omringad av federala agenter och New Orleans polisstyrka

 

Onödig Fakta:

  • Kevin Spaceys regi-debut
  • Spacey fick hjälp av Sidney Lumet med att göra filmen.
  • Nominerades till en Razzie för Sämsta biroll (Faye Dunaway)

Matt Dillon, Gary Sinise, Viggo Mortensen, Skeet Ulrich och Joe Mantegna är några kända namn i denna film från –96.

Filmen handlar om tre män som försöker göra inbrott i ett företag när larmet går. Då tar de deras stulna bil och kör därifrån. Samtidigt så spanar polisen på en annan man som kör iväg. En polis ser mannen som de spanar på köra i väg och mannen tappar en tändsticksask. Polismannen försöker smyga upp och plocka upp den när de tre andra männen kör på honom och dödar honom av misstag. De vet inte att de kört på honom.

De stannar till i en liten bar och med hjälp av en pistol tar de personerna där i gisslan och de som bara tänkte vara där i några minuter ser väldigt snabbt att polisen omringat hela baren.

Filmen var rätt förutsägbar och man hade aningar redan tidigt i filmen om hur den skulle fortgå och inte många finurliga twister fanns med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar