söndag 21 april 2013

Film: A Haunted House (2013)

A Haunted House 2013En skräckparodi som handlar om ett ungt par, Malcolm och Keisha, som flyttar in i sitt drömhus. Där blir Keisha snart besatt av en demon och Malcolm måste anlita allt från präster till spökjägare för att bli av med den ovälkomne gästen, som hotar att förstöra både hans relation och hans sexliv.

 

Onödig Fakta:

  • Filmen släpptes på det datumet som “Scary Movie 5” skulle släppas innan den sköts fram till i April 2013.
  • En uppföljare kommer nästa år.

Bröderna Wayans blev riktigt kända när de började med att göra skräckparodier med filmserien “Scary Movie” men redan under 90-talet gjorde dom parodifilmer som “Don´t Be Menace...” eller “Ghetto Blaster” som den fick heta i Sverige.

Marlon Wayans är den enda av bröderna som är med i denna filmen där han även skrev manuset. Marlon var en av bröderna som började med “Scary Movie”- serien men bröderna var bara inblandade i de två första och det var ju efter dem som serien blev mycket sämre.

Nu ser det ut som att de startar en ny liknande skräck-parodi serie då nästa år kommer en uppföljare på denna.

“Scary Movie”-serien började som en Slasher-parodi då det var inne vid den tidpunkten och serien har parodierat allt fler genrer. Denna film gör parodi på alla exorcist-filmer och “Paranormala” skitfilmer som släpps nu. Jag har redan skrivit om en parodi om det paranormala tidigare och eftersom jag inte gillar de riktiga filmerna så är jag skeptisk mot parodierna också. Och den förra parodin jag skrev om var ju inte bra. Men det brukar inte de flesta sådana filmer vara.

Precis som jag misstänkte så är denna filmen inte så bra men har ändå kommit en lång väg sen Wayans tidigare parodier som oftast varit alldeles för överdrivna. Det överdrivna är fortfarande kvar men inte hela tiden som de var förr.

Marlon spelar i denna en mer seriösare roll jämfört med de han spelade i “Dont be Menace..” och “Scary Movie”.

Detta var ingen film för mig..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar