måndag 29 oktober 2012

Film: Summer Camp Nightmare (1987)

Summer Camp NightmareNågra ungar på sommarläger gör revolt mot den strikta lägerledaren och tar över lägret i en, från början, till synes oskyldig revolution. Men revolutionen spårar ur... ...till ett "Flugornas Herre"-likt scenario i sommarlägermiljö.

 

Onödig Fakta:

  • Filmens tagline är ”Dear Mom, The camp director is dead. The counselors are locked up. And the kids are out of control. Having a wonderful time. Love, Marvin” fast ingen heter Marvin i filmen.

 

Filmen börjar som en komedi med olika karaktärer som syns i alla ungdomsfilmer för det är just det den är.

Vi har den snälle killen, nörden som fixar allt med sin dator och den tuffe killen. Detta året har de fått en ny lägerledare som är väldigt strikt. De tycker han är lite för strikt så de bestämmer sig för att slå revolt mot honom och det slutar med att de lyckas hålla ledarna för lägret i fångenskap.

När de senare tar ut lägerledaren för att visa upp hur kul de har det så råkar lägerledaren dö i en olycka. Och allt blir bara värre...

Jag trodde först detta skulle vara en typisk kolloskräckfilm men det visade sig vara en 80-tals version av flugornas herre där ungdomarna gör revolt mot lägerledningen och såklart blir det revolution bland revoltörerna.

Detta är en helt ok ungdomsfilm och jag blev väldigt överraskad över hur bra den egentligen var. Jag hade som sagt väldigt låga förväntningar på den.

Rekommenderas stort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar