söndag 7 oktober 2012

Serie: I Escaped - Real Prison Breaks (2011)

I EscapedDokumentärserie om riktiga fall där folk rymt från fängelse. Fallen är från hela världen.

De tar upp fall som:

Man som rymmer från fängelset genom att sno ett vapen och sköt sig ut från fängelset när han är på rättegång. Han dödade folk och stal bilar som han bytte hela tiden. Mannen greps senare samma dag(USA 2005)

3 personer rymde från ett maximum security fängelse genom att fixa ett stort rymningsförsök med att rymma med hjälp av en lastbil som i vanliga fall körde in mat.De lyckades genom att smöra för vakterna så de fick vistas lite friare. 38 intagna lyckades rymma och 3 av dem fick de inte i tag i medans några greps två år senare..(Irland 1983)

En man som lyckas rymma genom att övertala en sjuksyster genom att ragga upp henne och gifta sig med henne fast hon hade både man och barn.De greps några dagar senare. (USA 2005)

Två män som rymmer från det största fängelset i England med hjälp av en man i hans gäng genom att de kastade över en repstege som de klättrade över. Mannen betalade några andra fångar att tackla ner vakter så de kunde rymma enkelt.De lyckades ta sig över till Frankrike där de gjorde plastikoperationer så ingen kände igen dem och sen flydde de till Australien.Den ena greps efter 4 år och den andra lyckades hålla sig borta i 30 år.(England 1965)

 

Detta är en rätt intressant serie om rymningar.

I serien “I Escaped” så finns det andra serier som handlar om hur folk bland annat rymde från kulter och döden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar