tisdag 18 december 2012

Film: Bad Ass (2012)

Bad ASSVietnamhjälten Frank Vega återvänder hem efter kriget, men i stället för att firas blir han sviken av samhället, arbetslös och förlorar sin flickvän. Men 40 år senare får han upprättelse när han skyddar en äldre svart man från några skinheads, en händelse som gör honom till en lokal hjälte.

 

Onödig Fakta:

  • Buss-scenen är lånad och förbättrad från filmen “Red Heat”
  • Filmen är löst baserad på en händelse om inträffade på en buss i USA där en yngling slogs mot en äldre herre som visade sig vara en gammal krigshjälte.

 

Filmen börjar som det gamla youtube-klippet som spred sig över världen för något år sen. Jag fick se klippet hos en kompis som tyckte det var häftigt men jag tyckte inte det var något speciellt. Fast filmens version är såklart kryddat väldigt mycket.

Efter ett tag så förändras filmen helt till att bli en typisk actionfilm från början av 2000-talet med korruption och hämnd. Det enda som är nytt är en äldre “hjälte”. Dock är denna filmen lite råare än filmerna som då.

Det tråkiga med filmen är att den har nästan exakt samma scen som i filmen “Red Heat” med Arnold. Annars en helt ok film. Slutet kunde göras lite annorlunda..

Det är inte så många stora namn i filmen förutom Ron Perlman (Hellboy) och såklart Danny Trejo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar