fredag 21 december 2012

Film: the Holiday (2008)

the HolidayEn ung amerikanska och en ung engelska bestämmer sig, efter att ha blivit brända av relationer, att byta liv tillfälligt. Det blir en omställning som ingen av dem riktigt kunnat förstå innan. Men framför allt får de båda möjligheten att träffa betydligt trevligare och charmigare män i sina nya respektive länder.

 

Onödig Fakta:

  • Filmen specialskrevs för Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law och Jack Black.
  • Amandas hus byggdes på en ljudscen och kostade en miljon dollar att bygga.
  • Det var inte meningen att Dustin Hoffman skulle göra en cameo i filmen men han körde förbi där de spelade in och undrade vad som stod på. Dustin kände regissören sen tidigare så det bara blev att han gjorde en cameo.
  • Cameron Diaz har sagt att denna filmen var den mest fysiskt jobbiga film hon spelat in då hon sprang en hel del i den.
  • Ett klipp visas när Amanda kommer till England och det var Jude Law som ville att just det klippet skulel visas då han är ett stort fan av showen.

 

En brittisk julfilm med Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law och Jack Black. Jag är inget stort fan av brittiska filmer eller romantiska komedier men England lyckas ännu en gång med det här.

Filmen passar perfekt för julen och skådespelarna spelar riktigt bra. Diaz karaktär kanske är lite för mycket ibland men det slår ut rätt mycket i och med att Jack Black inte spelar över alls i denna filmen.

Definitivt Sevärd.!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar