lördag 10 maj 2014

Film: Alpha Dog (2006)

01.Alpha_Dog_2006Ett drama baserat på Jesse James Hollywood, en knarkhandlare som blev en av de yngsta männen att hamna på FBI:s lista över mest efterlysta.

 

Onödig Fakta:

  • I en scen slog Sharon Stone Ben Foster så hårt att han fick näsblod. Foster sa till henne att slå hårt för att det skulle se realistiskt ut.
  • Ordet Fuck sägs 411 gånger i filmen
  • Filmen skulle först distrubiteras av New Line Cinema men de ville klippa filmen så regissören sålde den till Universal som släppte den som den var.
  • För att komma in i sin roll så umgicks Ben Foster med crystal meth användare.
  • Polismannen Ronald J. Zonen hjälpte till med filmen genom att tillge fakta om det riktiga fallet

 

En massa stora skådisar är med i denna filmen som är baserad på en verklig händelse. Jag hörde talas om den riktiga händelsen i ett avsnitt av Unsolved Mysteries och blev väldigt intresserad av att se denna filmen när jag fick höra att de gjort en film av fallet. Jag fick veta det bara för några dagar sedan.

Det riktiga fallet handlar om Jesse James Hollywood som var en knarkhandlare. En av hans kompisar (Markowitz) var skyldig han pengar och eftersom han inte kunde betala så kidnappade Jesse kompisen Markowitzs bror vilket gjorde att han dog.

Jesse James blev då den yngsta mannen som hamnade på FBI´s lista över efterlysta.

Själva filmen är lite småseg men blir bra emellanåt.  Filmen blir bättre ju längre man ser och den sista timmen är bättre.

Intressant film…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar