söndag 13 juli 2014

Film: All Monsters Attack (1969)

04. all monsters attackEn ung mobbad pojke flyr verkligheten till drömmar om Monster Island där han lär sig mod av Godzillas son.

 

Onödig Fakta:

  • Även känd under namnet Godzillas Revenge
  • Originaltiteln för filmen är Gojira-Minira-Gabara: Oru kaijû daishingeki
  • Filmen gjordes som en Godzilla film för barn och släpptes under jultid.
  • Hideyo Amato fick förfrågan att spela en snäll person istället för en elak gangster som han brukade. Han var inte så glad för rollen.
  • Sista filmen där Gorosaurus var med. Manda, Kamakiras, Kumonga och Minya kom inte tillbaka förrän filmen Godzilla: Final Wars
  • Filmen är nummer 10 i serien om Godzilla där det kom ytterligare 8 filmer till

 

Innan jag valde att se den nya amerikanska versionen av Godzilla så tänkte jag se en del av de gamla. Dock inte i rätt ordning utan slumpar lite.

Precis som jag väntade mig så är detta en barnfilm med mindre hemska monster och såklart dubbad på engelska.

Precis som de flesta sci-fi filmerna från 60-talet så är de inte så värst bra gjorda. Men monstrena i denna är inte alls skrämmande utan ser väldigt dockgjorda ut.Godzillas son pratar dessutom i filmen och är ännu sämre gjord än resten av monstren. Han påminner lite om Mac i filmen min vän Mac.

Att filmen är gjord för de yngre barnen märks direkt och tidens tand har tyvärr stjälpt denna rejält om den nu någonsin varit bra och populär. Tur är det att filmen endast är en timme lång.

Filmen handlar om en pojke som heter Ichirô som blir mobbad varje dag. Då tar han sig genom sömnen till Monster Island där han träffar olika monster och Godzillas son som hjälper honom att slå tillbaka.

Ett sidospår i filmen handlar om två lite mindre smarta kriminella typer som råkar tappa sitt körkort som den unga pojken får tag i och de vill ha tillbaka det.

Filmens själva budskap i filmen är att “Fight your own battles”… Barnslig men smått underhållande film.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar