söndag 13 juli 2014

Film: Black Friday (1940)

04. Black friday 1940Doktor Sovac räddar livet på sin vän professor Kingsely genom att genomföra en illegal hjärntransplantation. Operationen visar sig dock ha en liten bieffekt som gör att hjärnans tidigare ägare gör sig påmind, i det här fallet en gangster som gömt undan en halv miljon dollar.

 

Onödig Fakta:

  • Fick den svenska titeln Svarta Fredagen
  • Enligt Bela Lugosi och de andra i filmproduktionen så sattes i hypnos i hans dödsscen för att göra den lite hemskare. Det visade sig vara falskt men kom inte fram förrän långt efter Lugosi dött.
  • Bela Lugosi var först tänkt att spela Dr Savoc och Karloff skulle spela Kingsley/Cannon men Karloff lyckades inte så bra med att spela gangster så de gjorde att Karloff fick spela gangster, Stanley Ridges fick Karloffs roll och Lugosi fick en mindre roll.
  • Karloff och Lugosi spelar inte i samma scener i denna filmen.
  • Filmen spelades in mellan 28 December 1939 och 18 Januari 1940 och släpptes 21 Mars samma år.

 

Boris Karloff och Bela Lugosi är med i denna film från Universal Studio monsters samlingen. Som skräckfilmsfantast så kände jag att jag bara måste se alla filmer i Universal Studios monstersamling och såklart Hammerfilms. Jag har redan sett en hel del i de serierna och det mesta har varit ganska underhållande.

Denna är inte lika bra som de andra filmerna jag sett av Universal Studios men ändå ganska underhållande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar