söndag 8 augusti 2010

Film : Alphabet Killer (2008)

alphabet_killer I den mörka skogen i utkanten av Churchville hittas en 10-årig flicka våldtagen och mördad. Båda hennes namn bär samma initialer som staden. Finns det ett samband?
Kommissarie Paige (Eliza Dushku) tar sig an fallet med stor beslutsamhet. Men ju närmare den galna mördaren hon kommer, ju närmare drivs hon själv mot vansinnets gräns. Drabbad av onda hallucinationer hamnar hon på mentalsjukhus.
Två år senare är Paige tillbaka inom polisyrket, nu degraderad till skrivbordsjobb, när ytterligare en flicka hittas mördad. Även denna gång är initialerna och stadens namn synonyma. Trotsande sin chef inleder hon jakten på de sista pusselbitarna för att spåra mördaren innan han slår till igen. Och innan hennes egen mörka sida tar över på nytt....

Onödig Fakta:

  • Filmen är baserad på en sann historia om dubbelinitial morden i Rochester , New York
  • När dom höll på med filmandet så råkade en lastbil köra in i två stycken elstolpar med transformatorer på. Dom välte och gjorde så att en bil började brinna men dom kunde inte släcka elden förrän dom slagit av elen. 11 boende kunde inte bo kvar utan el så produktionsbolaget erbjöd dem hotellplatser.

Jag brukar tycka att filmer om seriemördare är intressanta men den här?.. njäe.. det händer inte så mycket i den och den känns som en drama film och den ska vara en thriller..

Denna rekommenderar jag inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar