lördag 9 oktober 2010

Film : Swamp thing (1982)

swamp_thing Djupt inne i Floridas allra mörkaste djungel framställer den genialiske Dr Alec Holland (Ray Wise) tillsammans med en sexig agent vid namn Alice Cable (Adrienne Barbeau) en hemlig dekokt som kan stoppa världssvälten, och därmed skapa en ny civilisation.
Föga anar de dock, att deras ärkefiende Arcane (Louis Jourdan) smider lömska planer på att stjäla dekokten, och använda den i själviska syften. Arcane plundrar laboratorier, kidnappar Cable, stänker ned Holland med dekokten, och lämnar sedan hans förmodad döda kropp i träsket. Men dekoktens kemikalier åstadkommer en mutation, och Holland förvandlas till "Träskmannen". Denna superhjälte, till hälften människa och till hälften växt, är fast besluten att rädda den sköna Cable och besegra den ondskefulle Arcone... även om han måste sätta livet till.

 

Onödig Fakta:

  • En uppföljare kom 1989
  • Kom även en serie 1990
  • Film av Wes Craven
  • Inspirerad av D.C Comic
  • Filmen är inspelad i Charleston, South Carolina, USA

Denna filmen har jag faktiskt inte sett innan. Jag har funderat lite på det men det har aldrig blivit av. Jag gillar de flesta filmerna jag sett av Wes Craven så det ska bli intressant att se om denna också är underhållande.

Detta är en skräckfilm som man inte ser så ofta nu för tiden. Det vill säga när monstret är hjälten.

Underhållande.. JA. Men den är inte så jättebra. Speciellt inte när dom i filmen låter andra dricka “The Formula” men som inte blir som de har tänkt sig. En blir ett dvärgmonster medan en annan blir något varulvsliknande monster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar