tisdag 22 maj 2012

Film: Tremors 2 - Aftershocks (1996)

Tremors 2"Graboiderna" är tillbaka i ett större antal än förut. Earl Bassett och hans nyfunna assistent är anlitade för att finna dem, och allting går bra tills "graboiderna" muterar till mindre varianter med ben...

 

Onödig Fakta:

  • Precis som ettan så fick filmen namnet “Hotet från underjorden 2” i Sverige. Fast med en 2a efter namnet
  • Man kan se hål i väggen som gjordes i första filmen
  • I Earls trailer så kan man se tidningen People där både Earl och Valentine är på framsidan. Båda två diskuterade om att vara där i första filmen.

 

Fred Ward är tillbaka i denna uppföljare.

“Graboidsen” är tillbaka men denna gång till oljebolaget Petromaya i Mexiko. Ägaren ringer Earl Basset (Ward) som dödad varelserna tidigare i den lilla byn Perfection.

Efter att ha blivit känd som “jägare” så tackar han Ja till 50.000 dollar per huvud och med sin nya kollega Grady så beger de sig dit. Där träffar de Kate och de påbörjar sin jakt. Men när de märker att “Graboiderna” är fler än vad de räknade med så ringer Earl sin gamle vän Burt som överlevde i Perfection och han kommer med sin vapensamling.

 

Jag har inte tidigare sett någon av uppföljare och tänkte göra det nu. Fast jag har rätt svårt med uppföljare då de flesta uppföljare till filmer varit riktigt dåliga.

Humorn är tillbaka i denna och monstren är precis som väntat i uppföljare. Större, fler och smartare. Och nu även med ben.

Tyvärr så  är humorn tvärtom, här är den mer, korkade och förstör nästan filmen. Men bara nästan.

Burt är den som räddar filmen till en tvåa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar