onsdag 23 maj 2012

Film: Twilight Zone - the Movie (1983)

twilight zone movieEpisodfilm med fyra berättelser som bygger på eller är inspirerade av avsnitt ur den klassiska TV-serien Twilight Zone.

 

Onödig Fakta:

  • Fick titeln “Twilight Zone – på Gränsen till det okända” i Sverige
  • Vic Morrow, Renee Chen och My-ca Dinh Ke dog under inspelningen när en helikopter kraschade, Advokaten James Neal försvarade John Landis som tillsammans med George Folsey Jr, Dan Allingham, Paul Stewart och Dorcey Wingo blev anmälda till inblandning av mord. Alla befanns oskyldiga.
  • Första filmen av Spielberg där John Williams inte gjort filmmusiken
  • John Larroquette skulle egentligen vara med och tittat när den tragiska helikopterkraschen inträffade men natten innan så blev hans bil stulen och kunde inte komma till inspelningen.
  • 3 av de olika episoderna är nyinspelningar av avsnitt från 60-talet

 

Regissörerna John landis, Steven Spielberg, George Miller och Joe Dante och skådespelare som Dan Aykroyd, Vic Morrow, Nancy Cartwright och John Lithgow så förväntar man sig en riktigt bra film.

Dan Aykroyd spelar en liftare i den inledande historien.

 

Den första episoden handlar om en rasistisk man som efter en bar runda åker runt i olika tidsepoker där han själv får känna på hur det är att bli förtryckt.

 

Episod nummer två handlar om ett ålderdomshem där en man får ett par pensionärer att spela “Kick the Can” och det gör så de blir barn igen. Men är det verkligen vad de vill?

 

Nummer tre handlar om en skolfröken som vill ha en ändring i sitt liv. Efter att råkat ha kört på en liten pojkes cykel så kör hon honom hem där hon får träffa hans familj.

De bjuder in henne på mat och väldigt snart får hon veta att pojken har krafter som håller familjen fast i huset.

 

Episod fyra handlar om en man som åker flygplan och ser ett monster på vingen men ingen tror på honom.

 

Detta är en riktig intressant och underhållande episodfilm. Alla var bra på sitt lilla vis och rekommenderas stort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar