onsdag 23 maj 2012

Film: the Werewolf and the Yeti (1975)

werewolf n the YetiÄventyraren Waldemar deltar i en expedition i Himalaya för att finna en Yeti. Han träffar på två mystiska kvinnor och blir deras sexslav. Kvinnorna som besitter magiska krafter förvandlar Waldemar till en varulv.

 

Onödig Fakta:

  • Filmens spanska originaltitel är “La maldición de la bestia” och filmen är även känd som “Night of the Howling Beast”
  • Filmen blev bannlyst 1983 i England och hamnade på listan med de 72 “Video Nasties”
  • En av karaktärerna i filmen (Lawrence Talbot) är baserad på karaktären som Lon Chaney Jr spelade i filmen “the Wolf Man”
  • Detta är del 5 av 10 i serien

 

Varulvsfilmer har jag redan lite svårt för men när de blandar in Yeti och voodoo så vet man redan att detta inte kan vara bra. Men varför ser jag då filmen för?

Jo den fanns med på “Video Nasties”. Listan över filmer som blev bannlysta i England på 80-talet. Det var endast därför.

Den här filmen håller sig inte riktigt till de oskrivna reglerna när det gäller varulvar. Och det är att varulvar blir bara till när det är fullmåne och inte på dagen och att hans kläder förstörs inte fast han precis varit en varulv.

Nej.. som jag trodde så var detta inte någon bra film. Vad som gjorde att den kom på listan är väl de nakna scenerna och blodet. Annars har jag ingen aning.

Filmen får en tvåa ändå...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar