onsdag 14 juli 2010

Film : American Pie Trilogin (1999,2001,2003)

Jag har valt att se originaldelarna i American Pie trilogin. Det vill säga del 1 till 3. Det kommer en riktig uppföljare 2012 som kommer heta American Pie 4. Jag hoppar över alla spinnoffen.

-----------------------------------------------------

American Pie

MPW-39714 Jim är inte bara oskuld, han är dessutom desperat att bli av med den.Hans far, som är en ovanligt förstående sådan,gör allt för att på bästa pedagogiska vis ge sin son en lektion i ämnet sex. Till sin hjälp tar han diverse porrtidningar även en samling anatomiska uttryck från 50-talet.
Jim lyckas till slut få med sig skolans utbytesstudent Nadia till sitt pojkrum där han i ett tafatt försök att förföra henne gör bort sig ganska så ordentligt...allting sänds ut via internet till hans skolkompisars stora glädje. Men skam den som ger sig tänker Jim och använder sedan sin mors nybakade paj till något helt annat än efterrätt.

 

Onödig Fakta:

  • Alyson Hannigan fick förfrågan som rollen som Heather men efter att ha läst manuset så ville hon byta till Michelle istället.
  • För att göra en falsk erektion i en scen så kokade crewet en korv, satte på den på en penna och tog lite aluminiumfolie runt om den. Den var fortfarande varm när dom la den i Jason Biggs byxor.
  • Det kaliforniska punkbandet Blink 182 är med i en scen.
  • Pale-Ale som stiffler dricker är öl med äggvitor i.
  • Mena Suvari sjöng på riktigt
  • Seann William Scotts filmdebut.
  • Filmen fick termen “MILF” populär.

Detta är en av väldigt få ungdomskomedier som faktiskt är bra. Efter att denna fick så bra kritik och det gick så bra så följde många samma koncept. Och de flesta klarade inte av det.

Detta är den bästa delen i trilogin.

--------------------------------------------------

American Pie 2

A70-12645 Här kommer pajen du inte fick se på bio" Denna speciella, ocensurerade version av American Pie 2 är en skrattbomb du kommer att se om och om igen!
Personerna du bara älskar är tillbaka! Ett år efter deras stora motgångar vid galafesten som odödliggjordes i Amercan Pie återförenas nu gänget för en oförglömlig sommar. Strandhuset med det oskyldiga yttre förvandlas nu till rena partycentralen. De fem vännerna får upptäcka hur starka vänskapens band... och superlim... är! Fem tjejer utforskar kärlekens mysterier... och treenigheten. Och med de nattliga mötena på musiklägret och några mycket tillmötesgående grannar blir det garanterat ett sommarlov ingen av dem någonsin kommer att glömma!

 

Onödig Fakta:

  • Bill Paxton var påtänkt som Stiflers pappa men han kunde inte vara med på grund av ett annat projekt.
  • De “Lesbiska paret”s hus är i verkligheten mittemot där dom spelade in Ferris Buellers Day Off
  • Shannon Elizabeth vägrade spela in en nakenscen till denna filmen.
  • I scenen där Alyson Hannigan (Michelle) gör slut med Jim så har hon en annorlunda hårstil. Det är därför att hon spelade in ett avsnitt till “Buffy The Vampire Slayer” samtidigt. Hon sprang fram och tillbaka under pauserna.

Detta är en bra uppföljare. Fast den kommer inte riktigt upp i samma klass som ettan. Men den är på god väg.

Rekommenderas stort ändå.

-------------------------------------------------------------------------

American Wedding

Alla de älskade och galna personerna från American Pie samlas ännu en gång för ett väldigt högtidligt tillfälle: American Pie ? The Wedding. Jim och Michelle ska gifta sig. Givetvis är det Stiflers jobb att ordna svensexan, och givetvis är Jims pappa mer än villig att ingripa med en dos vansinniga råd. Här finns all den skruvade komik och hjärtevarma vulgaritet som vi vant oss vid från de två tidigare filmerna. Den här gången får vi lära oss hur man inte ska bära sig åt på en gay bar, varför sex med farmor inte är att rekommendera och varför pubishår och bröllopstårta är en DÅLIG kombination. Och räcker inte detta kan du njuta av en ännu längre version av filmen med hysteriska scener från Jims svensexa. Dags för mer paj...

Onödig Fakta:

  • Jims pappas förnamn får man aldrig reda på i filmerna men i en bortklippt scen så får man reda på att han heter Bullwinkle.

Denna tredje del är i samma klass som tvåan fast lite bättre. John Cho är tillbaka som en mindre roll i denna filmen. Han är även med i tvåan där han har samma roll.

Detta är en bra avslutning i den första trilogin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar