söndag 11 juli 2010

Film : Spaceballs (1987)

poster Må farsen vara med dig i denna hysteriskt roliga rymdfilm, skapad av det komiska geniet Mel Brooks. Det våras för rymden kommer att skicka dig ut i världsrymden med enorma skrattattacker och får åtta triljoner poäng på skrattmätaren!
Den driver med allt från Stjärnornas krig till Star Trek, och är en omåttlig parodi på storslagna science fiction-filmer, full av kosmiska galenskaper. Utan fruktan - och utan en aning - för rymdhjältarna Lone Starr (Bill Pullman) och hans medhjälpare Barf 8John Candy), som är hälften man, hälften hund, ett krig bland stjärnorna för att befria prinsessan Vespa (Daphne Zuniga) från Dark Helmets (Rick Moranis) onda klor.
På deras räddningsuppdrag - i deras Winnebago - möter de den enorme, sliskige Pizza The Hutt (röst av Dom De Luise) och den piffiga roboten Dot Matrix (röst av Joan Rivers). De möter också en klok liten varelse vid namn Yoghurt (Brooks) som lär dem de mystiska krafterna i "The Schwarz", för att få fred - och försäljningsrättigheterna - i hela galaxen!

Onödig Fakta:

  • President Skroobs namn är ett anagram på Mel Brooks som spelar den rollen.
  • Det tog sex månader för Mel Brooks att skriva manuset.
  • Mel Brooks skickade manuset till George Lucas och trodde han skulle ta illa upp men Lucas ringde upp Brooks och gav han tummen upp efter att ha sett Blazing Saddles och Young Frankenstein.
  • Scenen där Dark Helmet leker med hans dockor fanns inte med i manuset. Brooks kom på iden när dom höll på att spela in och berättade det till Moranis som spelar Dark Helmet. Moranis improviserade hele den scenen inklusive dialogen.
  • Det kom en spinnoff 2008 och det var Spaceballs : the Animated Series

Jag var sugen på att se en komedi denna kväll så det blev denna. Har faktiskt ingen aning om jag sett den tidigare.

Oftast är inte parodifilmer något bra men jag chansade på denna stjärnornas krig/ Star Trek parodi.

Detta är en helt ok film. En av de bättre parodierna jag sett på länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar