söndag 16 oktober 2011

Film: Spice World (1997)

MV5BMjk0ODkxMjM4MV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTMzNzgxMQ@@._V1._SY317_CR5,0,214,317_Klättra ombord på dubbeldäckaren Spicebus och bered dig på ett musikaliskt filmäventyr med det sexigaste popfenomenet någonsin, Spice Girls.

Ett humoristiskt möte med en utomjording och en natt i ett spökslott är bara två av många eskapader som du stöter på samtidigt som tjejerna gör sig redo för deras första livekonsert i Londons Royal Albert Hall. Emma, Victoria, Mel B, Geri och Mel C spelar här tillsammans med George Wendt, Richard E Grant, Roger Moore och Meatloaf i den här käcka filmen där Spice Girls naturligtvis spelar alla sina hits och dessutom får hjälp av bland annat Elton John och Elvis Costello.

 

 

Onödig Fakta:

  • Frank Bruno var egentligen han som skulle köra turnébussen men lämnade filmen efter ett bråk med Spice Girls och blev bytt ut med Meat Loaf
  • John Cleese tackade nej till en Cameo. Michael Barrymore tog den istället.
  • Gary Glitter skulle haft en fyra minuter lång Cameo som sig själv men innan filmen släpptes blev han arresterad för barnporrs brott. Både Spice Girls och produktionsteamet tyckte att hans scener skulle klippas bort.
  • Prinsessan Diana och designern Versace är nämnda i filmen. De levde när filmen spelades in men dog innan den släpptes.
  • Filmen finns med på listan “100 Most Enjoyably Bad Movies Ever Made” i Razziegrundaren John Wilsons bok “the Official Razzie Movie Guide”
  • Roger Moores scener spelades in under en dag

 

Denna filmen är fylld med mindre kända skådisar både amerikanska och brittiska, mindre bra dialog och är rätt dålig.

Filmen känns mer som en parodifilm som “Airplane” där de blandar in “spänning”, utomjordingar och folk som försöker förstöra för bandet.

Det märks mycket att filmen gjordes endast för att tjäna mer pengar på Spice Girls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar