onsdag 26 oktober 2011

Tv-serie: Prison Break (2005-2009)

MV5BMTg3NTkwNzAxOF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjM1NjI5MQ@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_De flesta skulle göra allt som står i deras makt för att aldrig hamna i Fox River fängelset, men Michael gör allt för att komma in. Hans bror Lincoln har blivit oskyldigt dömd till döden för ett brott han inte begått.
Michael rånar i desperation en bank med målet att själv bli inspärrad, och med en invecklad flyktplan rädda både sig själv och brodern ut ur fängelset. För att allt ska gå i lås krävs inte bara mod, skicklighet och tur... dessutom behöver de ta hjälp av några av fängelsets farligaste fångar.

 

Onödig Fakta:

  • Många av scenerna är inspelad på plats på ett riktigt fängelse (Joliet Prison) och även i samma cell där John Wayne Gacy satt.
  • Stacy Keach (fångvaktaren) spenderade sex månader i ett riktigt brittiskt fängelse för att komma in i karaktär.
  • Karaktären “D.B Cooper” är baserad på en riktig person som 1971 efter att ha kapat ett flygplan krävt 200.000 dollar från dess ägare. Han ska sedan hoppat av flygplanet med både fallskärm och pengarna och sedan försvunnit spårlöst.
  • Egentligen hade serien bara 13 avsnitt men eftersom den blev en sån stor succé så fortsatte de men en hel säsong.
  • Karaktären C-Note skulle egentligen bara varit med i två avsnitt men fick en fast roll efter succén
  • Idén till serien skickades först till Fox men de tackade nej. Men de var lite intresserade ändå så de funderade på en miniserie som det var flera stora namn som ville vara med, bland annat Steven Spielberg och Bruce Willis. Men det blev aldrig av. Men de ändrade sig igen när både serierna 24 och Lost blev populära.
  • Elektriska stolen används inte i den staten där serien utspelar sig och de funderade på att Lincoln skulle dö av injektion. De ändrade sig till elektriska stolen för att höja serien lite.
  • 13 fängelser förbjöd serien.
  • Wentworth Miller anställdes i sista minuten. Han började filma en vecka efter auditionen.
  • Tatueringen som karaktären Michael har hade på riktigt tagit 200 timmar att göra och hade kostat 15000 – 20000 dollar
  • Det tog 4,5 timmar att måla på tatueringen.
  • Det kom en spinoff film.

 

Jag följde denna serien när den började men tröttnade efter att de hade kommit ut ur fängelset.

Det som först fick mig att vilja testa serien var både att den utspelade sig i fängelse och att Peter Stormare var med. När jag såg att serien verkligen var bra så ville jag se mer av den.

 

Jag gillar skådespelaren som spelar galningen Haywire i serien. Han är inte med mycket men han spelar ungefär samma roll som han gör i “My Name Is Earl”.

Annars är denna serien bra i början sen blir den lite uttjatad och sen spännande igen vid slutet av säsong 1.

Sen blev serien spännande några avsnitt och sen mindre bra. Lite som en berg och dal bana kändes serien till säsong 3 där den är mindre spännande men går upp ibland.

Säsong 4 så börjar den likna mer som Die Hard 4 fast sämre. Med hackers och lite som de gör stötar mot “the Company”. Hade man klippt bort allt det som inte hade behövts vara med så hade nog den varit bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar