torsdag 26 april 2012

Film: Faster (2010)

FasterEn ex-fånge är ute efter hämnd för sin brors död efter de blivit lurade flera år tidigare.

 

Onödig Fakta:

  • Salma Hayek skulle spela Cicero men hoppade av en vecka innan den skulle filmas.
  • Dwayne Johnsons första actionfilm sedan “Doom”. Mellan de filmerna så gjorde han komedier och familjefilmer.
  • Innan filminspelningen så gav George Tillman Jr alla skådespelare en pärm med information om de olika karaktärerna och filmer de behövde se.
  • George Tillman Jr som i huvudsak gör dramas gjorde denna filmen som en hyllning till 70-tals actionfilmerna. Tillman Jr hade ingen kunskap om att göra actionfilmer.

 

Dwayne “the Rock” Johnson, Tom Berenger, Billy Bob Thornton och Mike Epps är med i denna filmen som handlar om en ensam man som nyligen blivit utsläppt från fängelset. Han söker upp folk från förr som han tror har lurat honom.

Medan han tvingar vare person för att sona för sina synder så jagas han av en kontraktmördare, sina gamla fiender och en ung kvinnlig detektiv som har hjälp av en utredare som snart ska gå i pension.

 

Hämndfilmer brukar jag tycka är spännande och intressanta. Denna var det till en viss del. Det märks att regissören inte är van med att göra action utan mer drama. Det ser man på själva stilen.

Och alla konstiga fel som att en karaktär blir skjuten i huvudet och överlever och skjuten i halsen och överlever är några av det som sänker betyget en aning. Annars en helt ok film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar