lördag 7 april 2012

Film: Raw Meat (1972)

raw meatEfter en sen kväll i Londons strip-teasekvarter blir James Manfred nerdragen för trapporna till Russel Square's tunnelbanestation. Patricia Wilson, en söt londontjej, och hennes amerikanske pojkvän Alex Campell, hittar Manfred utslagen i trappan. Ett visitkort avslöjar Manfreds identitet och Patricia och Alex går för att hämta hjälp.

 

Onödig Fakta:

  • Filmen är även känd under namnet “Death Line”
  • Filmen spelades in på en ofärdig tunnelbanestation i London som fått namnet “Museum”.

 

Patricia Wilson och hennes amerikanska pojkvän Alex hittar en man på trapporna som ligger livlös. De kollar om han är sjuk och får reda på att hans är Manfred. De bestämmer sig för att hjälpa till och leta hjälp.

De hittar en polis som följer med dom till mannen men när de kommer fram så är mannen borta.

Senare när paret kommer hem så börjar Patricia oroa sig för mannen.

Polisen skriver rapport och en kommissarie tar på sig fallet och visste att mannen var rik. När de kollar upp mer så får de veta att fler försvunnit på samma plats.

 

Denna film om psykisk sjuk man som bor i tunnelbanan var inte så bra som jag hade hoppats på. Donald Pleasence är intressant som  komissarie och Christopher Lee spelar bra som vanligt men annars är inte denna filmen något att hurra för.

Det tar 45 minuter innan man får se “monstermannen” in action och då blir filmen lite mer intressantare men inte så mycket.

Storyn hade kunnat vara bra om bara manuset hade hållit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar