söndag 15 april 2012

Film: So i Married a Axe Murderer (1993)

So I Married an Axe MurdererPoeten Charlie har aldrig haft någon större framgång hos det motsatta könet, tills han träffar sin drömkvinna Harriet. Men ganska snart börjar Charlie misstänka att Harriet i själva verket är Fru X, en kvinna som gifter sig för att sedan mörda sina män.

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “En brud på hugget” i Sverige
  • Mike Myers roll Stuart är baserad på hans pappa
  • Sharon Stone var först påtänkt att spela frun.
  • Stuart dök upp först på Saturday Night Live.
  • Manliga huvudrollen var egentligen skriven åt Chevy Chase

 

 

Mike Myers spelar Charlie som är poet och aldrig lyckas skaffa en flickvän. Han har alltid gjort slut med flickvänner för massa konstiga anledningar så hans kompis börjar tro att han är paranoid.Men allt verkar förändras när han träffar Harriet (Nancy Travis) som är hans dröm kvinna. Men Charlie börjar misstänka att Harriet är Ms X, en kvinna som gifter sig med män för att sedan mörda dem.

 

Detta är en typisk Saturday Nigh Live film som det gjordes flera av under 90-talet men nästan ingen av dem lyckades bli så populära. Till skillnad från nu när de flesta skådespelarna bland SNL får minst en hit-film.

Denna filmen är precis som Myers flesta filmer där Myers spelar mer än en roll och det är alltid någon koppling till Skottland eller England överhuvudtaget.

Det är flera saker som man känner igen från filmen som han senare använde i Austin Powers. Som Skottar, hur han uttalar ordet “Evil”. Och till och med skämten känns igen.

Filmen var bättre än väntat fast den var ändå inte så bra så att man hade velat se den flera gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar