söndag 15 april 2012

Film: Salt (2010)

SaltEvelyn Salt är en CIA-agent som har svurit att skydda och älska sitt land. När en avhoppad rysk agent anklagar henne för att vara spion så måste Evelyn fly för att rentvå sitt namn.

 

Onödig Fakta:

  • Filmen var först tänkt att ha en manlig huvudroll och att Tom Cruise skulle ha den. Men Cruise hoppade av så de skrev om den så Angelina Jolie kunde få rollen istället.
  • Angelina Jolie gjorde sina egna stunts
  • En uppföljare kommer 2014

 

Angelina Jolie spelar Evelyn Salt, en CIA-Agent som svurit att skydda sitt land. En dag kommer en avhoppad rysk agent som anklagar Evelyn för att vara spion.

De intervjuar agenten och han anklagar Evelyn för att vara rysk spion. De andra agenterna har med hjälp av en dator koll på honom om han ljuger och det ser ut som han talar sanning. Några agenter som har hand om sådana fall är på plats när ryssen intervjuas och börjar tro på honom. Ryssen lyckas rymma.

Nu måste Evelyn rentvå sitt namn och det med en massa agenter efter sig samtidigt måste hon hitta ryssarna som kidnappat hennes man.

 

 

Denna filmen är ungefär som en kvinnlig version av Bourne-serien fast med en liten gnutta MacGyver (bygger egna vapen med saker man hittar på plats). De har blandat in riktiga historier som mordet på JFK.

Amerikanska actionfilmer i denna stilen har man sett innan, dock är det väldigt sällsynt med kvinnliga huvudroller. I alla fall i den här klassen och då menar jag mestadels den första timmen. Filmen blir lite för överdriven efter det. Nästan så de inte kan rädda den men de lyckas halvt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar