söndag 15 april 2012

Film: Summer School (2006)

summer schoolCharlie är en vanlig tonåring som är helt fixerad av skräckfilmer. Han driver till och med en egen hemsida med skräckfilmsrecensioner. Ikväll är det sista kvällen innan sommarskolan börjar och Charlie bestämmer sig för att ägna hela kvällen åt att titta på skräckfilmer för att komma ikapp lite med recensionerna på sin hemsida. Filmerna blir många och timmen blir sen, Charlie får inte många timmars sömn innan skolan sätter igång. Charlie sitter i klassrummet och är så trött att han inte vet vad han heter, och snart har han också somnat och glidit in i drömmarnas värld. Men vilka drömmar sedan. Charlie hamnar i en alltför realistisk drömvärld där han pendlar in och ut ur sina olika skräckfilmer och han får möta allt från slasherhjältar och zombies till vampyrer, Nazispöken och satanister. Ibland vaknar han till bara för att snart förpassas tillbaka till sin mardrömsvärld, snart vet Charlie inte vad som är dröm och vad som är verklighet.

 

Onödig Fakta:

  • Charlie betygsätter filmer i filmen. En av dem gav han A+ till och det är en film som släpptes från samma bolag som denna filmen.

 

Detta är en riktig lågbudgetfilm som med bra effekter kanske hade blivit bättre. Bättre manus hade även det varit en fördel.

Charlie är en tonåring som är fixerad vid skräckfilmer. Efter ha suttit en hel natt och tittat på skräckfilmer så kan han inte hålla sig vaken dagen efter. Han drömmer hela tiden om monster och han börjar få svårt att hålla reda på vad som är dröm och vad som är verklighet.

Nej detta blir lika bra som de flesta nyare skräckfilmerna. Både lågbudget och riktiga. Usch!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar