söndag 24 juni 2012

Film: Death Wish 3 (1985)

death wish 3 posterPaul Kersey återvänder till New York för att hälsa på en god vän, men finner honom illa slagen i sin lägenhet. Efter vännens död bosätter han sig i dennes lägenhet och bestämmer sig för att rensa upp bland skurkgängen som sätter skräck i området.

 

Onödig Fakta:

  • Manusförfattaren tog bort sitt namn från filmen och ersatte det med en pseudonym.
  • Charles Bronson ställde sällan upp på intervjuer eller kommenterade sina filmer. Men han sa ofta han ogillade denna filmen flera gånger. Och var speciellt arg när han fick reda på att regissören filmat blodiga scener när han inte var i bild.
  • Stuntmannen Rocky Taylor skadade sig svårt när de spelade in denna filmen
  • De tänkte först ha romerska siffror precis som del två men ändrade sig efter att ha sett en undersökning där de fick veta att nästan hälften av amerikanarna inte förstod dem.
  • Förutom några scener som spelades in i New York så spelades det mesta in i London där Lambeth Hospital användes som polishus och fängelse.
  • Bronson använder en Wildey .475 Magnum i filmen. 2005 så intervjuade tidningen “American Handgunner” Wildey Moore som var den pistolens skapare och teknisk rådgivare i filmen. Moore sa att försäljningen ökade varje gång filmen visades på tv. Det gör den fortfarande.
  • 1987 så kom det ett spel av denna filmen till ZX Spectrum 48K/128K
  • Eftersom filmen spelades in i England men utspelade sig i New York så använde regissören militärer från US Air Force som var stationerade i England till att dubba över den brittiska accenten

 

Paul är tillbaka i New York och denna gången städar han mer än vanligt.

Filmen börjar i samma takt som de tidigare men lite lugnare. Sen blir filmen som en actionversion av “Ensam Hemma” då Paul nu börjar göra fällor i precis so de gjorde i “A-team”. Tv-serien då.

Precis som de populära actionfilmerna i mitten av 80-talet där slagsmålscener började bli populära så satte de in sådana i denna filmen med.  Men såklart så överdriver de filmen till en “Rambo”/ “A-Team” film i ghettot där de gamla ger igen. Den är full med dåliga statister som verkar fått större roller...

Sämre än de två tidigare men ändå underhållande till den delen att den är så usel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar