onsdag 20 juni 2012

Film: Twins (1988)

twinsJulius får veta att han har en tvillingbror, Vincent. Bröderna är produkter av ett ärftlighetsexperiment. Julius är en mentalt och fysiskt överlägsen individ, medan Vincent har alla de sämre arvsanlagen från föräldrarna. När det omaka brödraparet möts, tar deras liv en riktning de aldrig kunnat föreställa sig.

 

Onödig fakta:

  • Filmen var nominerad till en Golden Globe
  • När Julius träffar Vincent i fängelset så kallar Vincent honom “Mr Universe”. Arnold höll den titeln i flera år 25 år tidigare
  • Två riktiga tvillingar träffade deras far efter att de sett honom i en scen.
  • Budgeten gav dem inte så mycket så de gick med på att de skulle få pengar av hur mycket filmen drog in och de slutade med att de fick mer pengar än vad de väntade sig då filmen blev en sån stor hit.
  • Arnold, DeVito och Hulk Hogan har alla tre sagt i en intervju att Arnold och DeVito fick valet att göra denna filmen eller “Suburban Commando”. Hade de valt den andra filmen så hade Hogan och Cristopher Floyd fått denna.
  • Det snackas nu om en uppföljare under namnet “Triplets”

 

Detta är en klassisk komedi som alla bör ha sett. Med hjälp av ett experiment så framställde de två barn som blev tvillingar fast de inte ser ut som varandra. Den ena fick allt som styrka och smarthet medans den andra inte fick det så bra.

När Julius hittar sin bror Vincent så bestämmer de sig för att hitta sin mamma.

 

Detta är en av väldigt få komedier med Arnold eller DeVito som jag faktiskt gillar. DeVito och Arnold har den perfekta sammanstrålning och manuset är riktigt roligt som håller än idag.

Har du bott under en sten sen 80-talet och missat denna underbara film så bör du se den snarast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar