söndag 24 juni 2012

Film: Lipstick (1976)

lipstickKompositören Gordon Stuart våldtar brutalt en fotomodell, hamnar i rätten, men blir friad, återvänder och våldtar hennes lillasyster. Då tar hon ut sin hämnd.

 

Onödig Fakta:

  • Fick titeln “Våldtäkten” i Sverige
  • Filmen var nominerad till en Golden Globe
  • Mariel Hemingways filmdebut
  • Mariel Hemmingway, som var 15 år när filmen spelades in, sa i en intervju med Larry King 2001 att hon visste inte att hennes karaktär och hennes systers karaktär var våldtagna förrän hon såg filmen.
  • Filmen gjordes om 1980 och 1982 fast i asien.

 

Det är något speciellt med explotationsfilmer från 70-talet. Denna gillar jag stenhårt fast den inte är som de andra hämndfilmerna som kom då. Som t.ex “I Spit on your grave”.

Jag rekommenderar denna ändå. För det är själva stilen på filmen är riktigt underhållande.

Filmen handlar om Chris som är fotomodell som har en lillasyster, Kathy, som lär sig musik av kompositören Gordon Stuart. Eftersom mr Stuart är hennes favoritlärare så vill Kathy att han ska träffa Chris.

Chris har inte tid att lyssna på hans musik så hon bjuder hem honom till sig dagen efter för att hon ska höra musiken. Han kommer dit och det leder till att han våldtar henne.

Eftersom de vet vem förövaren är så åker han fast fort och hamnar i rätten men frias. Gordon våldtar då Kathy vilket gör att Chris vill ta saken i egna händer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar