söndag 17 juni 2012

Tv-Serie: Da Ali G Show (2000-2004)

Da Ali G ShowAli G, eller Alistair Leslie Graham (som är karaktärens fullständiga namn), är en gangster som är medlem i det påhittade gänget West Staines Massive. Han är känd för sin pretentiösa klädstil, sitt överdrivna självförtroende samt sin stora lust för sex. Han är extremt lågutbildad och förstår allt utifrån sin enkelspåriga (småkriminella) värld även i intervjuer med tunga politiker, kändisar och fackmän av olika slag, men är ganska sympatisk i sin naivitet.

Ali G var huvudperson i TV-serien Da Ali G Show som sändes två säsonger på HBO. I denna serie kunde man även se andra karaktärer som har gjort Sacha Baron Cohen känd, Borat Sagdijev samt Brüno Gehard.

Borat är en journalist från Kazakstan. Han har bristfälliga kunskaper i engelska och uppträder på ett delvis mycket ociviliserat sätt. Han är antisemitisk, sexistisk, föraktfull mot funktionshindrade och allmänt fördomsfull. Komiken uppstår i form av de reaktioner hans beteende får från omgivningen. Vissa reagerar mycket negativt medan andra ertappas med att sympatisera med Borats politiskt inkorrekta åsikter.

Brüno Gehard (efternamnet uttalas gay-hard på engelska), ibland skriven som Bruno or Brueno, är en fiktiv österrikisk homosexuell modereporter.

 

Onödig Fakta:

  • Alla karaktärerna (Ali G, Borat och Bruno) har fått vars en film där alla är gjord som dokumentärer förutom den med Ali G.
  • Denna serien är en Spinoff från serien “the 11 o´Clock News” där förutom Sacha även Ricky Gervais blev känd från.

 

Första säsongen så var “Ali G” till största delen i England och intervjuade stora namn just där. Han intervjuar väldigt smarta personer och ställer extremt korkade frågor.

Det värsta är att personerna han intervjuar verkligen tror att han är en riktig person och inte en karaktär.

Det var i denna serien där Borat dök upp först och här gör han en guide till England och precis som man känner igen honom så intervjuar han folk och går en massa kurser i t.ex att vara en gentleman.

Varje avsnitt i första säsongen så är det en musikalisk artist som spelar upp en låt med “hjälp” av Ali G. Det är artister som Supergrass, Travis, och Pretenders.

Resten av säsongerna var serien i USA då han blev för känd i England. Och det var när serien gjordes till U.S.A då Bruno skapades.

Mycket av serien är riktigt rolig och är mycket roligare än filmerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar