söndag 24 juni 2012

Film: Death Wish 4 - the Crackdown(1987)

death-wish-4--the-crackdown-posterDen ensamme tuffe kämpen Paul Kersey tar upp kampen mot droghandlare efter att hans flickväns enda dotter dör av en överdos. Han luras in i ett livsfarligt spel.

 

Onödig Fakta:

  • För att skära ner på budgeten så i scenen där Paul går på bio spelades in som ägdes av “Cannon Film”
  • Paul använder aliaset “Paul Kimble” i denna. Han gjorde det även i 2:an och 3:an.
  • Gail Morgan Hickman skrev om hela manuset medans de filmade. Bronson hade lite problem med dialogen
  • Michael Winner som regisserade 1:an och 2:an lade inget intresse på att göra denna filmen då han hörde att Bronson inte gillade 3:an.
  • Detta är den enda i serien där man inte får se nakna kvinnobröst
  • Bronson var 65 under inspelningen av filmen

 

Paul Kersey är tillbaka i Los Angeles igen.

Han har slutat jaga busar men kommer det någon hans väg så skjuter han såklart.

Denna gången dör hans flickväns dotter i en överdos och Paul bestämmer sig för att skjuta den som sålde/ gav drogen till henne.

När den rika tidningsägaren får veta om att han är i Los Angeles så kontaktar han Paul och vill att han ska starta krig mot knarket i staden...

 

Precis som vanligt jagar han busar i denna filmen men denna gången är de två gäng i drogvärlden som bråkar med varandra.Men som man sett i filmer tidigare och även efter så gör Paul så de börjar kriga mot varandra genom att döda en i ena gänget och sen en i det andra gänget. Sen vet man hur det slutar...

Min favoritskådespelare Danny Trejo är med i filmen och här som ena gängets ledares sidekick och med en väldigt korthårig frilla som man inte är van att se han i.

I de tidigare filmerna så höll han krig mot yngre gäng nu är det uppe i maffialiknande gäng. Precis som man anar så har den en del “överraskningar” som man inte blir så förvånad över.

Men när man tror att filmen är slut så ser man att det är ytterligare en halvtimme kvar och det är den stora överraskningen som man inte väntade sig.

Detta är den bästa i serien!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar