söndag 17 juni 2012

Film: Kiss of the Dragon (2001)

Kiss of the DragonLuc Bessons kreativa vision driver den här historien som handlar om vad som händer när Kinas ledande polisutredare, tränad i alla aspekter av brottsbekämpning, sänds till Paris av den kinesiska regeringen för att avslöja en kinesisk knark- och slavhandelshärva. Polisen upptäcker snart att det är hans franska poliskollegor som ligger bakom det notoriska brottssyndikatet och finner att han ensam, med hjälp av en prostituerad kvinna måste bekämpa syndikatet mot alla odds.

 

Onödig Fakta:

  • Tunneln där Jet Li och den franska polisen träffas i filmen är samma tunnel där prinsessan Diana dog.
  • Regissören Chris Nahon var tvungen att ta ner farten på slagsmålsscenerna mellan Jet Li och Cyril Raffaelli för de slogs för snabbt.
  • Det är bara sju rep som användes i filmen.

 

I början av 2000-talet så kom där en massa filmer med antingen Jet Li eller Steven Seagal men även båda två i samma film där själva huvudstoryn handlade om korruption i polishuset.

Och här är en av dem.

Med en stil lik Jackie Chan fast utan humorn ser vi Jet Li slåss mot korrupta poliser i precis den actionstil som jag gillade vid den tiden och fortfarande uppskattar.

Det enda jag har problem med här är lite av manuset som de flesta korruptionsfilmerna har. I övrigt en sevärd actionfilm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar