onsdag 17 augusti 2011

Film : Austin Powers – The International Man of Mystery (1997)

MV5BMTU4MTY0NTk1MF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjMxNTIyMQ@@._V1._SY317_CR8,0,214,317_London under det svingande sextiotalet. Austin Powers är en notorisk tjejtjusare som livnär sig som modefotograf. Men bakom de hippa trenderna och de vilda festerna döljer han en identitet som topphemlig agent. När hans ärkefiende Dr. Evil listar ut hur man fryser ner sig anmäler sig Austin Powers att göra detsamma för att vänta ut hans nästa trick.

Efter 30 år tinas de två upp och möter en totalt annorlunda värld än den de lämnade. Dr. Evil stjäl atomvapen, håller hela världen i schack, och hotar med total förödelse. Bara en person kan rädda civilisationen från den säkra undergången: Austin Powers. Med hjälp av den vackra specialagenten Vanessa Kensington närmar sig Austin Powers sakta men säkert Dr. Evils maktcentrum.

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “Austin Powers – Hemlig Internationell Agent” i Sverige
  • Det ryktas om ännu en uppföljare som kommer 2013
  • Både Hurley och Mimi Rogers ville ha deras tajta läderutstyrsel och fick det.
  • Mike Myers fick idén om Austin Powers från sn pappa. Han älskade brittiska komedier med Peter Sellers och Alec Guiness så Myers ville alltid spela engelsman. Myers har också sagt i en intervju att en kväll efter att han tränat ishockey så flörtade han med hans fru med en engelsk accent. Hans fru skrattade och sa att han skulle skriva ner rutinen så han kunde göra den igen. Vilket han gjorde som blev manuset till denna filmen.
  • Premiere röstade fram denna filmen som en av “The 50 Greatest Comedies Of All Time” 2006
  • Karaktärerna General Borchevsky och Commander Gilmore är döpta efter två hockeyspelare i Toronto Maple Leafs
  • Komikern Colin Quinn erbjöds rollen som Scott Evil men tackade nej för att fokusera på sitt skrivprojekt.
  • Cdskivan som Austin försöker spela på sin LPspelare är “Mr Tambourine Man” av The Byrds.
  • I den brittiska versionen så klipptes Prinsess Diana skämtet bort då den släpptes på biograferna där samma dag som hon dog. Men när den brittiska kanalen visade filmen 2001 så tog dom med det skämtet.
  • Den europeiska versionen är längre än den amerikanska.
  • Skämtet när Austin säger “I Never forget a pussy..cat” är pausen mycket längre i europeiska än i den amerikanska versionen.

 

Här är en hel del skådisar som är med här och vissa har blivit stora efter den här tiden. Några av skådisarna i filmen är Mike Myers, Elizabeth Hurley och Seth Green. Clint Howard, Tom Arnold, Christian Slater, Carrie Fisher, Rob Lowe och Will Ferell. gör en cameo.

Denna filmen har sina roliga stunder men för övrigt så är denna väldigt barnslig och faktiskt ganska tråkig. Skämten passar mer för en som går i mellanstadiet eller övriga som gillar väldigt enformiga skämt som för det mesta har en snuskig karaktär.

Man kan kalla denna filmen för en amerikansk buskis då den tilltalar samma publik. Men visst här är en hel del duktiga skådespelare men tyvärr får de inte visa det i denna filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar