onsdag 17 augusti 2011

Film: Austin Powers – The Spy Who Shagged Me (1999)

MV5BMjEwMDk0MzgxNV5BMl5BanBnXkFtZTYwNjMzMDc3._V1._SY317_CR21,0,214,317_Första gången slogs han för Kronan, nu kämpar han för familjejuvelerna! Mike Myers (Austin Powers International Man of Mystery) är tillbaka som världens chickaste superspion i sin senaste äventyrskomedi! Med siktet satt på att ta över världen reser det djävulska geniet Dr. Evil tillbaka i tiden till 1969 för att stjäla Austins "mojo".

Nu måste Austin åka tillbaka till det hippa 60 talet, ta tillbaka sin mojo och stoppa sin mordiske ärkefiende från att förgöra världen. Tillsammans med CIA´s fabulösa superböna Felicity Shagwell (Heather Graham från Lost in Space och Bowfinger), står Austin öga mot öga med ett gäng fantastiska bovar, bland dom en kiltbärande skotte i 250-kilos klassen och Mini-Me, Dr Evils psykotiska och förkrympta kloning.

 

Onödig Fakta:

  • “Shag” är inte lika offensivt som i andra Engelsktalande länder. Så vissa länder bytte lite i titeln. I Singapore heter filmen “The Spy Who Shioked Me”. Där Shioked betyder “Treated Nicely”.
  • De flesta länderna översatte titeln till något mer snällare titel men inte Norge” Där fick filmen namnet “Spionen som spermet meg” som betyder “Spionen som ejakulerade på mig”
  • Den Tyska titeln fick namnet "Spy in the Secret Missionary Position".
  • Filmen tjänade in mer pengar första veckan än hela ettan under biotiden.
  • Det tog sju timmar för att Myers skulle få på sig Fat Bastard kostymen
  • I Syd Korea när denna filmen släpptes där 1999 så hade den första filmen inte visats och man kunde bara få tag i filmen som piratkopia med titeln “Incorrigible 007”. Så för att förklara karaktärerna och handlingen så visades Madonnas Video “Beautiful Stranger” innan filmen där de visade handlingen och karaktärerna i första filmen. Den första filmen visades på biograferna i Korea 2000 under namnet “Austin Powers Zero”
  • I Scenen där Dr Evil och Frau Farbissina pratar tyska med varandra är i den tyska dubbade versionen den konversationen dubbad på Svenska.
  • I en tidig trailer för den här filmen var väldigt ovanlig då den pratade om en annan film som även den släpptes sommaren 1999. I den trailern så sägs det "If you only see one movie this summer, see Star Wars: Episode I - The Phantom Menace. But if you see two movies, see Austin Powers: The Spy Who Shagged Me."
  • I en scen där alla rösterna görs i slowmotion så är det Will Ferell som gör rösten till Felicity.

 

Kända skådisar i denna filmen är Mike Myers, Heather Graham, Rob Lowe, Seth Green, Verne Troyer och Elizabeth Hurley.

Jerry Springer, Tim Robbins, Clint Howard, Willie Nelson, Woody Harellson och Will Ferell gör en cameo i filmen.

Filmen är lite bättre än den första men är ändå rätt lik originalet. Dessa Bond parodierna är de bästa Bondparodierna jag sett men då har jag dock ändå inte sett så många och filmerna är inte jättebra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar