söndag 28 augusti 2011

Film : Terror Firmer (1998)

MV5BMTc3MzcxMzUxNV5BMl5BanBnXkFtZTcwNTM1ODYyMQ@@._V1._SY317_CR8,0,214,317_Terror Firmer kan beskrivas med många ord. Subtil, finstämd och varm är inte dessa ord. Men vad sägs om Vild, Våldsam, Osmaklig och Vanvettig?

Detta är den sanslösa historien om en framstående, blind regissör (spelad av Kaufman själv) som entusiastiskt försöker spela in en skräckfilm trots otaliga motgångar det smyger nämligen omkring en galning på inspelningsplatsen. Och mördar folk i filmteamet på de mest obeskrivbara sätt!

Terror Firmer är en stark, realistisk skildring om hur det går till på en filminspelning. Åtminstone nästan. För detta är en Tromafilm och Tromas största och mest vansinniga film hitills.

 

Onödig Fakta:

  • Filmen är baserad på Lkoyd Kayfmans bok “All I Need To Know About Filmmaking I Learned From The Toxic Avenger”. Många av scenerna och karaktärerna är baserade på verkliga händelser.
  • Filmen är även känd som “One giant Tribute to all Troma films” då filmen har liknelser med andra Tromafilmer.
  • Lloyd Kaufman la till Eli Roths namn i eftertexterna som ett skämt fast Eli själv tackade nej till att vara med
  • Den oklippta versionen varar i 114 minuter och den klippta i 98 minuter

 

Jag köpte denna filmen på VHS för några år sen. Det var på den tiden när jag var inne på en riktig B-films period. Valde denna filmen då det stod på fodralet att Lemmy och männen bakom South Park var med i filmen.

Skämten i filmen är riktigt dåliga och effekterna är lite bättre än skämten men det säger ju inte så mycket. Filmens manus och dialog är riktigt dålig och så även skådespelarna.

Vill du se en riktigt dålig slapstick-skräckfilm så se denna.

Vill du se en bra Troma film så rekommenderar jag Toxic Avenger. Det kommer en remake på den iår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar