måndag 8 augusti 2011

Tv-Serie : Varan Tv (1997-1998)

dbuvtvVaran-Tv var en svensk humorserie som sändes på SVT med start 1997. Serien är skapad av humorgruppen Varanteatern.

Första säsongen beskrevs av Varanteatern själva som "en galen peep-show med mer än 400 kg på scen". Avsnitten bestod av en blandning av sketcher som framfördes inför publik i studio och förinspelade inslag. Ofta hängde dessa ihop, till exempel kunde en person som var med i en förinspelad sketch i nästa stund komma in på scenen. Många figurer återkom också flera gånger under ett program och vissa dök upp i flera program i serien.

Andra säsongen bestod också av en mängd sketcher, dock utan studiobitarna.

Varanteatern bildades i Lund 1992 (namnet antogs dock först 1995). De blev mest kända för denna serien och deras parodiska synthband “Tyskarna Från Lund”.

Den konstellation som skulle bli Varanteatern formades redan när medlemmarna gick på gymnasiet, och dess första uppsättning ägde rum på Polhemsskolan. Med början 1996 gjorde gruppen ett par omgångar program för SVT och nådde därmed nationell popularitet, vilken kulminerade åren 1999-2002 då gruppen uppträdde på festivaler runt om i Sverige och turnerade i Riksteaterns regi. Varanteatern har också gjort radioprogram i Sveriges Radio P3.

Under 2008-2009 förekom flera reklamfilmer för SEB där två av medlemmarna i Varanteatern deltog, David Wiberg och Anders Andersson.

Under senare år har Varanteaterns framträdanden varit mer sporadiska och inte alltid omfattat samtliga de ursprungliga medlemmarna.

Obs.. fodralet visar “Det Bästa från Varan Tv” och jag har sett hela serien..

 

Vissa sketcher är roliga men många av dem är inte det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar