lördag 6 augusti 2011

Film : If Looks Could Kill (1991)

MV5BMTcyNzYzNzkzN15BMl5BanBnXkFtZTYwMDI3Njg5._V1._SY317_CR1,0,214,317_När Michael Corben åker på klassresa till Frankrike med sin franska-klass på gymnasiet, råkar han hamna mitt i en internationell intrig. En agent med samma namn har precis blivit mördad av den elake Augustus Steranko. När nu Micheal Corbin fortfarande verkar vara i livet och på väg till Frankrike (dit agenten Micheal Corbin också var påväg) försöker både den Brittiska underrättelsetjänsten och skurkarna få tag på honom.
Britterna utrustar Michael med diverse coola Bond-prylar och Steranko skickar hela den undre världens skurkar för att avrätta honom. Kan gymnasiestudenten Michael stoppa den elake Sterankos planer på att dominera Europa?

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “Om Blickar Kunde Döda” i Sverige
  • De spelade in flygplansscenen på två olika flygplatser
  • Richard Griecos filmdebut
  • Guldpengarna var faktiskt chokladpengar.
  • Skorpion-emblemet var designad av en tatuerare från Montreal
  • Sterankos “gäng” spelades av Montreals SWAT-team
  • Den första manusförfattaren skrev manuset med tanke på Anthony Mchael Hall som Michael Corbin men producenterna skrev om manuset till Richard Grieco

 

Första gången jag såg filmen var hos en kompis. Jag tror vi såg den ett par gånger. Jag har inte sett filmen sen dess och ville se den igen.

Roger Daltrey har en liten roll som spion i filmen.

Detta är en film som påminner lite om Johnny English fast inte lika överdriven men den är ändå överdriven. Och humorn är lite mer seriös än Austin Powers.

En student blir förväxlad med en spion. De hemliga spionerna tror att hans fransklärare är en mördare.

Filmen är helt ok fast den har lite sämre humor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar