söndag 28 augusti 2011

Film : The Living And the Dead (2006)

MV5BMTg0MTEwOTczMl5BMl5BanBnXkFtZTcwMTAyMDMzNA@@._V1._SY317_CR16,0,214,317_Ex-lorden Donald Brocklebank hotas av konkurs och måste kanske sälja sitt väldiga men förfallna gods där han bor med sin fru och sin schizofrena son James . Lady Nancy Brocklebank är svårt sjuk och Donald måste få hem en sköterska som kommer och tar hand om henne. James vill inget hellre än att bevisa för pappan att han som vuxen man kan axla ansvaret och själv ta hand om mamman och därför låser han ute sköterskan Mary.

I takt med att stressen av att ta hand om en sjuk människa ökar förvärras också James schizofreni och hans förmåga att vårda mamman blir allt sämre när han får allt svårare att skilja fantasi från verklighet i detta mardrömslika nedstigande till helvetet.

 

Onödig Fakta:

  • Longleighhuset var ett före detta första världskrigssjukhus, en skola för unga pojkar och en drog klinik. Lokalborna säger att minst tre spöken där som hemsöker huset. En gammal kvinna, en soldat och ett barn.

 

Brittiska filmer är inga favoriter. Den största delen av filmer från det landet är inte bra. Så jag vet faktiskt inte riktigt varför jag valde att se den.

Som jag trodde så var detta en drama mer än en skräckfilm så det var inte konstigt att jag tröttnade på den snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar