lördag 1 februari 2014

Film: Boogeyman (1980)

01.The BoogeymanDen treåriga Lacey bevittnar ett mord: Hennes bror har ihjäl mammans älskare. Utöver dem är sovrumsspegeln det enda vittnet. De två barnen skickas iväg för att tas hand om. När Lacey är strax över 20 år gammal besöker hon återigen sitt barndomshem. Då hon kommer in i sovrummet där mordet ägt rum ser hon spegeln. Spegelbilden visar den döda kroppen, men när hon vänder sig om är sängen tom! Lacey blir rädd och krossar spegeln, ovetandes om att hon samtidigt släpper ut den onda kraft som varit instängd...

 

Onödig Fakta:

  • Suzanne Love och Nicholas Love är syskon på riktigt.
  • Ulli Lommel och hans dåvarande fru skrev manuset till filmen.
  • Hamnade på Video Nasty i England och var totalförbjuden även här i Sverige
  • Det kom två uppföljare

Filmen startar precis som Halloween och Black Christmas med en vy över huset filmen ska utspela sig i. Precis som i ögonen på mördaren.

Och precis som Halloween så ser man de syskonen Willy och Lacey som står ute i mörkret och tittar in genom fönstret när på deras fulla mamma är otrogen. Och precis som Halloween så följer man Willy när han med kniv anfaller denna gång mamman. Lacey ser allt genom spegeln.

 

Jag gillade filmen mer när jag såg den första gången. Denna gången var den mindre bra. Filmen börjar som sagt som en kopia av Halloween medans själva huset de bor i är en kopia av Amityville. Vilket även resten av filmen känns som.

En väldigt kort film på lite mer än en timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar