söndag 2 februari 2014

Film: Ocean´s Twelve (2004)

01.oceans 12Danny Ocean och hans gäng, planerar för en ny stor kupp, men denna gång gör dem det på tre olika ställen; Rom, London och Berlin. Undertiden väntar casinoägaren Terry Benedict (som Ocean och gänget blåste i Las Vegas) på ett tillfälle för sin efterlängtade revansch.

 

Onödig Fakta:

  • Innan de började filma så skickade Brad Pitt ett meddelande till alla i gänget att Clooney bara ville bli kallad som sin karaktär Mr. Ocean. När han fick veta det så satte han upp klistermärken på Pitts bil där det stod "I'm gay and I vote" och "Small penis on board"
  • Matt Damon ville ha en mindre roll i filmen då han hade precis filmat the Bourne Supremacy och tyckte det var jobbigt att ha en sån stor roll. Soderbergh vägrade
  • Halsbandet som Pitt har på sig i filmen är en kopia av hans bröllopsring han bar när han gifte sig med Jennifer Aniston
  • I det första manuset av filmen så skulle Clint Eastwood spela Matt Damons karaktärs pappa
  • Peter Fonda filmade en cameo som Linus pappa men kom inte med i slutfilmen

 

En lyckad uppföljare men som inte är lika bra som den första. Alla skådespelarna från första filmen är med i denna filmen. Vilket är ett stort plus.

Svenske skådespelaren Johan Widerberg spelar en mindre roll i filmen som medhjälpare åt Isabel.

Efter att ha sett första filmen så kan man räkna ut lite om vad som kommer hända men de lyckas ändå hålla det spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar