lördag 8 februari 2014

Film: Sidste Time (1995)

01. sidste timeUtspelas på ett gymnasium till vilket sju elever kallas av okänd förklaring en sen kväll. En av dem berättar en historia om en av lärarna på skolan som våldtog en flicka och senare mördades av flickans kompisar. Plötsligt blir alla dörrar och fönster automatiskt låsta och bakom ett skynke i salen de befinner sig i finner de lärarens blodiga lik. Spelar någon dem ett sjukt skämt eller har en galning fångat dem i en fälla? De försöker ta sig ut, oberedda på att en natt full av skräck och ond bråd död väntar dem...

 

Onödig Fakta:

  • Fick den svenska titeln “Sista Timmen”

 

Detta är Danmarks första slasherfilm och den första danska skräckfilmen jag såg.  Man kan säga att filmen var före sin tid när det gäller moderna myter som blev populärt med filmserien “Urban Legends”. Dessutom så är detta ingen vanlig slasher utan en mer psykologisk och övernaturlig fast på ett bra sätt.

Jag är som sagt inget fan av för övernaturliga skräckfilmer men denna håller sig bra och går inte till överstyr. Dessutom så är effekterna i filmen bland de bättre.

Jag gillar ämnet som tar upp en stor del av filmen och det är journalisten och hur de beter sig. Annars är det som vanligt. Ett gäng olika personer som är helt olika som har fått kvarsittning. Det är tuffingen, den tysta, nörden och den mer normala som för första gången fått kvarsittning.

Det jag gillar med filmen är att de som fått kvarsittning ser på tv:n och följer nyheterna om att en mördare är lös på skolan de är fast i och inte kommer ut. Journalisten säger vem han tror mördaren är och då börjar gruppen bli rädda för den personen.

Underhållande och väldigt bra skräckfilm. Rekommenderas!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar