söndag 16 februari 2014

Webserie: the Long Way Home (2014)

01.long-way-home-storLong Way Home handlar om när den amerikanska countrystjärnan Molly under en Europaturné överger sin ständigt otrogne svenske man och manager för att i anonymitet bosätta sig i en svensk småstad. Hon tar anställning i en City Gross-butik och börjar försöka reda ut sitt trassliga liv. Efterhand personer ur hennes förflutna dyker upp tvingas hon dock tillbaka in i musikvärlden och den roll hon passar bäst i.

 

 

Detta är en sitcom gjord för internet av Magnus Gustafsson som även ligger bakom den lyckade webserien “Easy to Assemble”.

Easy to Assemble har fått många priser och sändes mellan 2008 till 2012 och var en reklamserie i stil med Icas men som inte tar upp priser i serien och är gjord speciellt för IKEA. Illeana Douglas hade huvudrollen i den och var även den som står som skapare.

 

Gustafsson gjorde det igen i år och skapade en ny serie som heter “the Long Way Home” och är ett samarbete mellan City Gross och Aftonbladet.

I rollerna ser man countrysångerskan Elisabeth Cook i huvudrollen men andra roller i serien är Jason Alexander som före detta roadie, Claudia Galli och Dregen.

Som en av manusförfattarna och regissör ser vi ingen mindre än Måns Nilsson som mer är känd som Ankans vapendragare i Anders och Måns.

Själva serien är precis som Easy to Assemble fast istället för skådespelare så är det en Countryartist som det gått dåligt för. Och varje avsnitt varar i ungefär 6 minuter. Och såklart så är den en Branded Entertainment. Det vill säga att företagen samarbetar för att få folk att gilla företagen mer.

Efter att ha sett sex avsnitt av serien så känns den som en snarlik kopia av den första serien fast då inte lika rolig. Även om Easy to Assemble inte föll mig i smaken så var den här sämre. Det enda som får mig att väldigt lite se mer av serien är såklart seriens stjärna Jason Alexander. Han spelar alldeles för bra i serien vilket framställer de andra som mindre bra.

Betyget blir en svag tvåa, vilket egentligen är alldeles för mycket men Jason Alexander höjer betyget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar