måndag 24 februari 2014

Film: Strangeland (1998)

01. strangelandEn sadistisk psykopat lockar till sig ungdomar via internet, för att sedan utsätta dem för fruktansvärd tortyr. När Genevieve Gage och hennes väninna luras i fällan och väninnan hittas död gör Genevieves pappa Mike, en hårdnackad polis, allt för att hitta sin dotter. Spåren leder honom in i en fasansfull värld av invigningsriter, kroppsliga ritualer och tortyr.

 

Onödig Fakta:

  • Captain Howdy var spöket som Linda Blair talade med genom ett Ouijabräda i filmen Exorcisten
  • Alla tidningsklipp i filmen om fallet i filmen skrevs av Dee Snider själv. Han skrev dem så att filmälskare som gillar att hitta fel inte skulle hitta några.

 

När Manuset är skrivet av min barndomsidol Dee Snider och han själv spelar huvudrollen så är det helt klart en film jag såg fram till när jag fick höra talas om den i slutet av 90-talet.Att sedan Robert Englund är med var bara ett plus.

Storyn håller än då internet finns kvar och folk chattar som vanligt. Den stora skillnaden är dock att folk inte träffar personer de bara pratat med en gång på nätet.

Förutom skådespelarna i filmen så var storyn något som jag gillade. Seriemördare som letar upp sina offer på nätet. Dessutom så är filmen inte övernaturlig vilket är ett stort plus. Lite som ett extremt avsnitt av C.S.I.

En underskattad klassiker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar