tisdag 4 februari 2014

Film: Stay Tuned (1992)

01. stay_tuned_ver2Makarna Roy och Helen Knable bråkar ständigt om Roys konstanta TV-tittande. En dag, efter ett omfattande gräl mellan de två, skriver Roy ett avtal med djävulen som ger honom det ultimata satellitsystemet. Vad han inte inser är att han vid det tillfället även sålde sin själ till djävulen. Han sugs nu in i sin TV tillsammans med sin fru för att tvingas kämpa sig igenom alla tänkbara livsfarliga och utmanande TV-program i det helvetiska kabel-TV-nätet.

 

Onödig Fakta:

  • Fick den svenska titeln “TV-terror”
  • Filmen är baserad på en story som togs upp på Unsolved Mysteries
  • Tim Burton blev tillfrågad att regissera men tackade nej för att göra “Batman Returns”
  • Mike Myers och Dana Carvey blev erbjudna att göra cameos i filmen som Duane och Garf men tackade nej då de höll på att spela in filmen Waynes World

 

John Ritter är med i denna komedi som jag såg första gången under 90-talet. Efter flera års letande av filmen utan att veta vem som var med eller vad den hette så fann jag den igen för några år sedan.

Filmen handlar om soffpotatisen Roy som får ett erbjudande av djävulen. Ett nytt satellitsystem. Men allt är inte som det verkar utan Roy och hans fru sugs in i satelliten och hamnar inne i tv:n.

Det visar sig att Djävulen har en tävling där han skickar in personer som har satellitsystemet in i tv:n och de tävlande har 24-timmar på sig att överleva så många olika tv-shower som möjligt.

Filmen har en underhållande story och är riktigt underhållande. Om Tim Burton gjort den så hade den nog blivit mer känd och även bättre fast det knappt går att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar